Abhyanga Massage

De moeder van alle Indiase massage.
Abhyanga is de naam van de Ayurvedische lichaamsmassage, waarbij uw gehele lichaam met warme, medicinale kruidenoliën wordt gemasseerd. De massage geeft niet alleen een weldadig gevoel, maar helpt tevens bij de genezing van talloze aandoeningen. De warme olie zorgt voor een kalme geest, een mooie huid en voedt de weefsels. Warme olie werkt tevens pijnstillend en versterkend op het zenuwstelsel.
Bij deze massage worden automatisch de energiebanen (nadi´s) en de  vitale energie punten (marma´s) gestimuleerd waardoor het zelf genezend vermogen van lichaam en geest worden aangezet.
Wat de Ayurvedische Massage uniek maakt, is dat de massage wordt uitgevoerd op basis van kruidenmengsels die geselecteerd worden volgens de constitutie van de patiënt. Aldus kunnen de kruidenmengsels de huid binnendringen en hun therapeutisch effect hebben. De Ayurvedische massage is meer dan een ontspanningstherapie en heeft dan ook een sterk therapeutisch effect. Ayurvedische Massage is een duizenden jaren Indiase discipline die de herstelprocessen van lichaam en geest helpt reactiveren. Het wordt ingezet bij het behandelen van diverse ziektebeelden. Ayurvedische Massage kan daarom ook drastische veranderingen in de fysieke, mentale en emotionele constitutie teweeg brengen